Matleverans kan dröja elva dagar

Gamla som varit inlagda på sjukhus riskerar att få vänta på matleveranser i upp till elva dagar när de kommer tillbaka hem igen.
Det är en följd av det nya distributionssystemet av kylmat i Vimmerby kommun.

Vimmerby2011-09-07 06:21

Det hävdar personal inom Södra Vi hemtjänstområde i en skrivelse till omsorgsförvaltningen där de för fram en lång rad kritiska synpunkter kring själva omläggningen, brist på information, matens kvalité och annat som de anser är försämringar.
Listans mest iögonfallande punkt handlar om att det tar elva dagar att få igång matleveranser efter exempelvis ett sjukhusbesök.
- Under tiden blir brukaren utan mat, för vi får inte handla åt dom längre, skriver personalen till förvaltningen och syftar på att kommunen lagt ut uppdraget att handla hem varor till de gamla på entreprenad.
Elisabeth Lago Nilsson, KD, är ordförande i omsorgsnämnden. Hon känner till personalens kritiska synpunkter.
- Jag har väldigt svårt att tro att det kan bli elva dagars fördröjning, och något sådant har absolut inte inträffat, säger hon.

Fel tidpunkt
Matdistributionen infördes under sensommaren. Något personalen också är kritisk mot. Det håller ordföranden också med om.
- Det var ingen bra tid, då är det mycket vikarier i verksamheten och chefer som ska ge olika besked kan också vara på semester, så det är olämpligt.
Egentligen var det meningen att distributionen av kylmat skulle varit igång för länge sedan, redan från årsskiftet.
Hemtjänstpersonalen är också kritiska mot att information om omläggningen lades på hemtjänstpersonalen som fick två dagar på sig för det till 40 brukare.
De fick ingen information från ledningen och kunde därför inte svara på olika brukares frågor .
De påpekar att beställningslistorna för kylmat är krångliga och svåra att förstå för de äldre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om