Matmarknaden i Vimmerby växer – har fått ett nytt namn

Guldkant och Stadshotellet har presenterat ett antal nyheter inför höstens matmarknad i Vimmerby. Bland annat har marknaden fått ett nytt namn.

Henrik Hemmingsson på Guldkant och Martina Andersson på Stadshotellet står bakom matmarknaden i Vimmerby. Även Marie Alsér jobbar med marknaden på konsultbasis.

Henrik Hemmingsson på Guldkant och Martina Andersson på Stadshotellet står bakom matmarknaden i Vimmerby. Även Marie Alsér jobbar med marknaden på konsultbasis.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-07-02 09:19

2023 var ett "provarrangemang". Nu växlas arbetet upp, skriver Vimmerby Stadshotell och Guldkant i ett pressmeddelande.

Höstens matmarknad kommer arrangeras lördagen den 28 september under namnet Möt-o-Mat Vimmerby.

– Det är en ordlek med orden maten och mötet, två delar som både Guldkant och Vimmerby Stadshotell tycker att en matmarknad ska handla om och som vi brinner för även i våra ordinarie verksamheter. Dessutom knyter det ihop vad själva dagen faktiskt handlar om – mötet mellan människor och en massa god mat, säger Martina Andersson på Stadshotellet och Henrik Hemmingsson på Guldkant.

Som vi tidigare berättat har de båda aktörerna skrivit ett treårsavtal med kommunen. Till årets upplaga ska fler försäljare, mataktörer och föreningar mötas på torget.

– Vi ser gärna att lokala försäljare kommer till oss – men stänger såklart inga dörrar för aktörer med bra kvalitet på sina varor från övriga delar av landet att komma, säger Henrik Hemmingsson.

I nuläget är det fem aktörer som har tackat ja till att vara en del av food courten på torget. Målsättningen är den siffran ska öka till åtta-tio aktörer.

Martina Andersson och Henrik Hemmingsson flaggar för att det kommer släppas fler nyheter under sommaren.

– Guldkant och Stadshotellet driver det här tillsammans och knyter ihop flera företag och föreningar i Vimmerby. Det tror vi stärker oss som stad och ger en känsla av liv och framåtanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!