Matsalar kan bli kvar

Omsorgen kan slippa besparingar som leder till att man behöver lämna gemensamma lokaler som till exempel matsalar. Kommunstyrelsen är beredd att backa från de direktiven och istället bistå med resurser för att gemensamma lokaler behålls.

Vimmerby2012-09-08 04:06

- Vi anser att det är en viktig del att de gamla kan ha en gemensam matstund, de behöver det för sin trygghet och trivsel, säger Micael Glennfalk, M, sedan fråga behandlats i kommunstyrelsen.

Sagt upp avtal
I våras bromsade fullmäktige de besparingar som innebär att lokaler i olika trygghetsboenden lämnas av kommunens omsorgsförvaltning, som sagt upp flera hyresavtal för att minska sina kostnader.
Nu har partierna och kommunstyrelsen diskuterat följderna av att kommunen lämnar gemensamma lokaler inom omsorgen och funnit att det bör finnas för trygghetens skull.
- För den skull kanske det går att minska kostnaderna, frågan är hur mycket lokaler man har och vad man behöver, om det till exempel finns en samlingslokal och en matsal kanske det räcker att behålla en, matsalen, och ha möten och andra samlingar också i den, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om