Ali från Västervik satsar på Food Court i Vimmerby

Vimmerby är på god väg att få ytterligare ett matställe. Det är Ali Rasooli från Västerviks kommun som inom kort startar en form av street food vid Vimmerbyallén.

Ali Rasooli från Västerviks kommun planerar att starta en food court vid Vimmerbyallén.

Ali Rasooli från Västerviks kommun planerar att starta en food court vid Vimmerbyallén.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2023-08-08 20:00

– Det är ingen restaurang, utan mera som ett gatukök, säger han när Vimmerby Tidning når honom för att få veta mera om hans planer.

En ansökan om att registrera livsmedelverksamhet har lämnats in till kommunen. Den är inte behandlad ännu. Det kan bero på ett missförstånd om att förvaltningen uppfattat att ansökan avser själva byggnaden. Vilket man meddelat sökanden.

Ali Rasooli är överens med ägaren till fastigheten på Vimmerbyallén, där Comfortbutiken tidigare höll till och som nu används som föreningslokal, om att etablera sin nya verksamhet i en food truck på tomten i direkt anslutning till fastigheten.

– Jag hade tänkt att öppna den här veckan. Det går inte, för allt är inte klart för det, men det blir så snart som möjligt, säger Ali Rasooli.

Han tror det finns utrymme för satsningen i Vimmerby, trots att det redan finns ett stort utbud av matställen i stan.

– När man jobbar och inte hinner laga mat är det bra med "fast food". Jag planerar att börja med typ kebab och liknande och sen öka på med burgare efter hand, så får vi se hur det blir sen, säger han.

Planen är att ha öppet varje dag i veckan och utöver att han själv ska arbeta i verksamheten kommer även hans föräldrar att bistå med arbete.

– De är lediga två dagar i veckan och kan hoppa in och jobba då, säger Ali Rasooli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!