Då planeras Matz Eklund nya film vara klar

Matz Eklund har jobbat under en längre tid med en dokumentärfilm där han följer modeskaparen Lars Wallin. Nyligen fick han träffa och intervju Isabella Löwengrip och Kristin Kaspersen, "Det var fantastiskt trevligt", säger han.

Matz Eklund filmar just nu en dokumentär om modeskaparen Lars Wallin. Då får han träffa flera i svenska kändiseliten som bär Wallins klänningar.

Matz Eklund filmar just nu en dokumentär om modeskaparen Lars Wallin. Då får han träffa flera i svenska kändiseliten som bär Wallins klänningar.

Foto: Privat

Vimmerby2023-06-13 18:00

I en tidigare intervju med Vimmerby Tidning förra året berättade Matz Eklund om sin nya film. Då beräknade Matz att han hade ett års jobb kvar innan den var redo att visas. Nu får tittarna vänta ytterligare ett år då viktigare saker i livet har kommit och påverkat Matz Eklunds vardag

Bland annat försvinnandet av hans sambo Agneta.

– Jag lever i en ganska overklig värld och med min situation gör att arbetet har bromsat upp. Men jag har ett mål att göra klart det och när man kommer in i filmens värld så kan man släppa allt utanför, säger Matz Eklund.

Nu hoppas han att filmen om Lars Wallin och hans arbete i modevärlden ska vara klar 2024.

– Det är ett ganska stort arbete och jag har lite bitar kvar. Det har varit ett intressant arbete där jag har fått följa och lära känna Lars Wallin. Jag försöker även visa steg för steg hur hans klänningar tillverkas. Han är en väldigt mjuk och spännande människa som jag har kommit nära. Nu känns det som att jag kan säga vad som helst till honom. 

undefined
Matz Eklund träffade nyligen Kristin Kaspersen

Matz Eklund började filma under en stor modeshow i Berlin och sedan har bara restimmarna ökat. Han har fått intervjua stora delar av den svenska kändiseliten. Under måndagen fick han träffa programledaren Kristin Kaspersen och influencern och entreprenören Isabella Löwengrip.

– Hon (Isabella Löwengrip) var härlig att prata med och vi fick en bra kemi. Kristin berättade mycket om Lars och att hon har burit hans klänningar när hon har programlett Idrottsgalan och nyligen Let's Dance.

Du blir aldrig nervös när du får träffa så stora namn?

– För några år sedan var det nervöst men det har man betat av. Nu är det bara kul och man märker att de är helt vanliga människor och de flesta har jag fått väldigt bra kontakt med. Mitt fokus är att göra en sådan bra intervju som möjligt och locka ut det mesta av personen. 

– Carolina Gynning är en av dem jag har fått bäst kontakt med. Hon är rak och säger precis vad hon tycker. 

undefined
Matz Eklund och Charlotte Perrelli

Efter sommaren hoppas Matz Eklund kunna lägga hela sitt fokus på dokumentären om Lars Wallin och han har en planerad intervju med Carola Häggkvist. 

– Det är en jättekul kultur att komma in i och tack vare mina filmprojekt får jag uppleva olika. 

Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!