Par i kameralinsen: Nu ställer hon ut för första gången

"Det är spännande att se vad andra ser och läser in i bilderna.", säger Susanne Gunnarsson som är en av 15 Vimmerbyfotografer som ställer ut sina fotografier på Vimmerby fotoklubbs utställning.

Susanne Gunnarsson har ägnat sig åt fotograferande stor del av sitt liv. Under pandemin startade hon en enskild firma för sitt foto: "Min hobby får leva genom det och på så vis ge utlopp för min kreativitet."

Susanne Gunnarsson har ägnat sig åt fotograferande stor del av sitt liv. Under pandemin startade hon en enskild firma för sitt foto: "Min hobby får leva genom det och på så vis ge utlopp för min kreativitet."

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-08-27 08:00

Susanne Gunnarsson har haft fotandet med sig i hela sitt liv, men det var i samband med att hon köpt en ny kamera som hon gick med i Vimmerby fotoklubb år 2019. 

– Det är det som är så bra med fotoklubben, det finns alltid någon att fråga. Att jag gick med gjorde att det blev ett uppsving för mitt eget fotografi.

För drygt ett år sedan började hon att fota porträtt av framförallt par, och det är sådana foton som hon nu ställer ut på Warmbadshuset, där fotoklubbens utställning pågår fram till och med söndag den 29 augusti.

– Det är jättekul att fota porträtt. Det är kul att locka fram äkta, genuina känslor, säger hon och berättar att det krävs en hel del förberedelser för att få paren att kunna slappna av och glömma av att det blir fotograferade. 

undefined
Sedan ett år tillbaka så fotar Susanne Gunnarsson framförallt porträtt av par. Hon berättar att det krävs en hel del förberedelser för att få till en bra bild, en viktig del är att se till att personerna som fotas slappnar av.

Susanne Gunnarsson arbetar som lärare på Astrid Lindgrens skola till vardags, men hennes hobby är fotograferandet. När pandemin frigjorde mer tid för hobbyn så tog hon beslutet att starta en enskild firma.

– Min hobby får leva genom det och på så vis ge utlopp för min kreativitet. 

Hon är van att visa upp sina bilder på sociala medier sedan tidigare, men nu är det första gången hon ställer ut sina bilder på en fysisk utställning.

– Det är första gången jag ställer ut för publik som jag möter ansikte mot ansikte och det är väldigt spännande att se vad andra ser och läser in i bilderna. Det har gett blodad tand, helt klart. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!