Med körsbärsblom i linsen

Filmaren Margareta Krantz går i Ungstorp med ögon känsliga för körsbärsblom. Hon ska fräscha upp sin kortfilm om Astrid som inleder utställningen i Astrid Lindgren-gården. - Det saknas körsbärsblom i filmen och körsbärsblom måste vi ha.

Vimmerby2006-05-23 06:47

Har man varit i Astrid Lindgren-gården och sett utställningen har man också sett Margareta Krantz introduktionsfilm. Till nästa år ska utställningen flyttas till en nybyggd museibyggnad intill Astrid Lindgrens Näs och då passar det förstås väl att också revidera filmen.
- Särskilt med tanke på att den gamla filmen är gjord i presens, 1998, när Astrid fortfarande levde. De bitar som gäller henne gör vi om till imperfekt.
Men att bara småjustera när man kan få chansen att göra lite mer vore tråkigt, resonerar Margareta Krantz.
- Jag har fått möjligheten att lägga till några minuter och kommer att göra en upptakt och ett avslut. Jag vill ha med mera natur, sinnlig natur.
Och det är där de blommande körsbärsträden kommer in i bilden. Efter att Lena Törnqvist, intendent på Näs, tipsat om att Ungstorp skulle "vara något särdeles", åkte Margareta Krantz dit med fotograf Bengt Danneborn och ljud- och inspelningsledare Ulf Andrée.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om