Medvetet lagbrott

Kommunstyrelsen i Vimmerby sätter både lagen och fullmäktiges beslut ur spel! Sent på kvällen den 25 juni i år beslutade kommunfullmäktige att genomföra upphandlingen av projekteringen för om- och tillbyggnationen av gymnasiet för max 10,4 miljoner kronor.

Foto:

Vimmerby2007-07-10 06:52

Drygt tolv timmar senare gick uppdraget direkt till Vimarhem och White Arkitekter AB.
Någon upphandling som både lagen och fullmäktiges eget beslut beskriver har inte gjorts.
Gymnasiefrågan har varit en av de hetare frågorna i Vimmerby under våren. Nu brinner det till ytterligare.
Det visar sig att kommunstyrelsen har så bråttom att driva ärendet vidare att både lagen om offentlig upphandling, LOU, och beslut tagna i kommunfullmäktige inte behöver följas.
När den hårda debatten om vilken väg kommunen ska välja för att bygga om gymnasieskolan var över och voteringen genomförd sent på kvällen måndagen den 25 juni beslutade kommunfullmäktige att: "uppdra åt kommunstyrelsen att ombesörja upphandlingen av projekteringen av om- och tillbyggnaden av Vimmerby gymnasium, samt att finansieringen av projekteringen sker inom den av kommunfullmäktige antagna investeringsbudgeten för om- och tillbyggnad av Vimmerby gymnasium uppgående till 10 409 500 kronor för året 2007."
Det enligt det justerade protokollet från kommunfullmäktige.
Nästa dag, den 26 juni, hade kommunstyrelsen det sista sammanträdet före sommarledigheten. Efter den årliga resan som i år gick till några av kommunens framgångsrika företag hölls sammanträdet i Södra Vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om