Melker ­- en av Farmenprofilerna

Idag - manuell skogshuggare. Nästa vecka - dokusåpakändis?22-årige Melker Djurstedt, Djursdala, vet inte hur det blir när Farmen kommer tillbaka i TV på måndag. Han är en av de tolv deltagarna.- Det får vi se. Men jag kan i alla fall lova att det är absolut sevärt!

Vimmerby2013-01-04 05:07

Melker Djurstedt står på stationen i Linköping när vi får fatt i honom. Han är på väg till Stockholm. Idag är den skäggige ynglingen från Djursdala med "den grove dialekten" okänd för de flesta, bortsett från den stora kompiskretsen och publiken som sett honom i bandet The Hwillagers.
- Men hur det blir sen får vi se. Folk kanske känner igen en, och jag vet inte hur det kommer att kännas.
På måndag är Farmen tillbaka i TV4, och under resten av vintern blir det 50 avsnitt på bästa sändningstid. Mellan 2001 och 2004 var Farmen en av de största dokusåporna. Profiler som "Farmen-Qristina" och "Naken-Janne" drog storpublik till programmet - i snitt 1 113 000 tittare per avsnitt och rekordet var 1,8 miljoner.
En som minns Farmens genomslagskraft är Åke Hammarskjöld, Tuna gård, som hyrde ut torpet Kolhorva som inspelningsplats till den allra första Farmenomgången.
­- De första två åren, och särskilt första hösten när programmet sändes, var det nästan tokigt med folk. Det var plötsligt väldigt många som ville komma och titta på ett gammalt skogsområde vi kallar "Skogskyrkan", som råkar ligga alldeles intill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om