”Me&Mark” kommer till Tuna i helgen

Det har hänt mycket senaste året för 23-åriga Mia Johansson från Tuna, som sedan några år är bosatt i Oslo. Hon har startat bandet ”Me&Mark” med australiensaren Mark Axiak, duon har haft mycket spelningar och nu har de släppt en singel – albumet kommer i augusti. Nu väntar en annan höjdpunkt. En spelning i Tuna, på lördag. – Det är jätteskönt att komma hem.

Mia Johansson och Mark Axiak, ”Me&Mark”, spelar i Gottes Lada i Tuna på lördag. Bandet har precis släppt första singeln på deras kommande album.

Mia Johansson och Mark Axiak, ”Me&Mark”, spelar i Gottes Lada i Tuna på lördag. Bandet har precis släppt första singeln på deras kommande album.

Foto: Johanna Siring

Vimmerby2016-06-01 16:00

Låtskrivaren och artisten Mia Johansson från Tuna bor i Oslo och det var här hon träffade Mark Axiak.

– Jag började spela in en av mina låtar med Mark som producent, han har en studio i Oslo, och det gick så bra att det var bara självklart att vi skulle fortsätta samarbeta.

De startade bandet ”Me&Mark”, har haft spelningar runt om i Sverige och i våra grannländer.

– Mycket i Norge, förstås. Det har faktiskt blivit så mycket att jag måste skaffa mig en kalender.

Förra sommaren gjorde de en spelning i Gottes Lada i Tuna.

– Ladan var fullsatt och det blev så fin respons. Därför känns det kul att vara tillbaka igen. När man är ute och flänger är det fint att komma hem ibland.

Senaste tiden har duons kommande – och första – album, som släpps i augusti, varit i fokus.

– Vi fick väldigt bra respons av publiken och i januari blev vi uppmärksammade av skivbolaget Nordic Records i Oslo, som vi skrev kontrakt med. Första singeln When Rich Find Gold släpptes online redan den 20 maj. Till andra singeln kommer vi att spela in en musikvideo, så just nu är det mycket kring det här.

Och för den som behöver en vägledning – vad spelar ni för musik?

– Vi har kommit fram till att det är folkmusikpop, eller storypop. Vi tycker att alla låtar har en story, som handlar om livserfarenheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om