Mer pengar till gymnasiet

Mera pengar till kultur, utbildning och samhällsbyggnadsförvaltningen. Socialen och omsorgen blir av med sina gamla skulder. Men grundskolan får inte någon ökning alls.

Vimmerby2006-06-01 07:15

Det är kärnan i det förslag till budgetramar som kommunstyrelsens arbetsutskott nu lägger fram.
- Vi klarar ändå inte det egna ekonomiska målet om ett överskott på tio miljoner kronor, utan stannar på 4,5 miljoner, så det är fortsatt gnetande som gäller, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Carl-Axel Centerstig, c.
När budgetarbetet drog i gång i vintras var direktiven till nämnderna att komma med två förslag. Ett på samma pengar som i år, ett med en minskning av budgeten med två procent.
- Verksamheten förändras hela tiden och genom att nämnderna visar på vilka verksamheter som tas bort vid en två-procentsbantning kan vi se om det går att ta bort någonstans, säger han.
Det visar sig att det i huvudsak är barn- och ungdomsnämnden som tål en minskning.
- Det beror på att barnkullarna minskar ordentligt de närmaste åren, och därför blir det inte några påslag till grundskolan. istället ska vi försöka föra över resurser till gymnasiet där det blir mer och mer ansträngt med större och större årskullar, förklarar Carl-Axel Centerstig.
Det gör att barn- och ungdomsnämnden ligger kvar på samma budgetram 2007 som nämnden har i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om