Mer surdegsbröd i kommunala kök

Snart kan såväl elever som äldre i Vimmerby kommun få chansen att avnjuta ett surdegsbröd till sina måltider.

Wisam Salim, områdeschef på kostenheten i Vimmerby.

Wisam Salim, områdeschef på kostenheten i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2017-03-27 14:33

Kostenheten i Vimmerby kommun med områdescheferna Wisam Salim och Ola Gunnarsson i spetsen har nämligen i dagarna haft Sébastian Boudet på besök. Surdegsentusiasten var i Vimmerby redan i höstas och delade med sig av sina tankar kring att baka ett näringsriktigt och gott bröd. Då deltog personal från köken på kommunens förskolor. Den här gången var turen kommen till personal på skolor och äldreboenden.

– Det har varit studiedagar för skolan under måndag och tisdag så det passade bra för personalen från skolan att ta det nu. De har visat stor nyfikenhet och fått lära sig mycket kring mjölsorter, malningsgrader och vad som händer i brödet under hela bakningsprocessen, säger Wisam Salim.

Hur har det gått för köken ute på förskolorna?

– Det har varit bra resultat så här långt. Vissa har börjat baka och servera surdegsbröd till måltiderna, medan andra fortfarande är i processen att exprimentera, säger Wisam som ser andra utmaningar för personalen i de större skolköken.

– När man ska baka åt mellan 500 och 600 elever krävs det lite annan teknik och utrustning, men det ska vi lösa.

Har ni några fler aktiviteter på gång på kostenheten?

– Senare i vår har vi en kul happening i Tuna. Då ska vi samla folk från äldreboenden samt barn från skola och förskola och servera mat till dem från en food truck. Det känns kul att hitta på något på de mindre orterna i kommun, säger Wisam Salim.

Sébastien Boudet har varit i Vimmerby igen för att vidga vyerna hos personal i de kommunala köken. Foto: Magnus Strömsten
Sébastien Boudet har varit i Vimmerby igen för att vidga vyerna hos personal i de kommunala köken. Foto: Magnus Strömsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om