Mera unga vägval

Halv sju till halv fyra. Matlåda. Månadslön. Fantastiskt skönt, tycker Alfred Svensson och Oscar Gustavsson, som fått jobb på belysningsföretaget Zobra.

Vimmerby2011-03-16 07:21


Det lyser om Tunagrabbarna Alfred och Oscar. Båda säger att de trivs "extremt bra" med jobbet på Zobra. Att gå upp kvart i fem är inga problem.
- Det är kul att jobba, att träffa folk och tjäna pengar. Dessutom är det en bra arbetsplats där man får ta ansvar.

Kul
Alternativet är mindre attraktivt. Båda har haft en kortare tid utan sysselsättning. Alfred under hösten - efter studenten hade han sommarjobb hemma i föräldrarnas älgpark i Virum, och Oscar som jobbat som vaktmästare i Tuna och CNC-operatör i Totebo hade en arbetslös månad.
- Hemma hos oss finns det alltid jobb att göra, men det är inte samma sak. Klart man vill ha ett riktigt jobb, säger Alfred.
- Det var tungt. Att ligga hemma och inte veta vad man ska göra är hemskt. Men att jobba är kul, säger Oscar.

"Måste visa sig"
De har prövat att marknadsföra sig själva och är övertygade om att det är så man måste göra för att det ska hända något.
- De flesta som gått runt på arbetsplatser och knackat på, frågat efter platschefen och sagt "hej, hej, här är jag och jag vill ha jobb" tycker nog att det är ganska vidrigt. Men att söka så många jobb man kan och slänga ut sitt CV är det bästa man kan göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om