Meteorologen om snöchanserna i Vimmerbytrakten

För drygt en och en halv vecka sedan bäddades Vimmerby in i ett mjukt snötäcke. Men lika snabbt som snön kom så var den borta. Hur ser det ut med snöutsikterna framöver? SMHI:s meterolog Sofia Söderberg svarar.

Någon snösmocka är inte att vänta till helgen. Men snö kan det trots allt bli.

Någon snösmocka är inte att vänta till helgen. Men snö kan det trots allt bli.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-11-29 21:00

– Det är lite svårbedömt hur det kommer att upplevas vad det gäller snö i ert område. Men det väntas successivt bli kallare dygn för dygn kan man säga. Det kan bli allt mer inslag av snö i nederbörden, säger Sofia Söderberg och fortsätter:

– Men sen om det blir något som tillfälligt kan lägga sig, eller om det bara blir inslag av blötsnö i luften som smälter bort med en gång är lite svårbedömt.

Ju längre inåt landet desto större chans för snö i nederbörden under veckan, särskilt när man kommer till det småländska höglandet. Ute vid kusten blir det främst regn. Temperaturen ligger runt noll grader, men temperaturen ser ut att sjunka dygn för dygn. 

– Det är bra att ta det försiktigt på vägarna redan nu, det kan vara lurigt väglag med nederbörd och nollgradigt, säger Sofia Söderberg.

Till helgen väntas mer nederbörd, men någon snösmocka som kom för en och en halv vecka sedan är inte att vänta. Temperaturen under helgen väntas ligga runt nollan till ett par minusgrader. 

– Det är svårt att säga hur omfattande nederbörd det blir i helgen. Men kommer det snö så kan det bli att det ligger kvar.

Under veckan fortsätter det molniga vädret att dominera. 

– Det kan kännas rått trots att temperaturen ligger runt nollan. Till helgen kan molnen lättas upp tidvis, avslutar meteorolog Sofia Söderberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!