Vimmerbyborna växlar väg och startar eget företag

Efter 16 respektive 23 år i ledande positioner i Astrid Lindgrens Värld startar Patrik Svedberg och Mia Thelin Coachbruket AB i Vimmerby
Efter 16 respektive 23 år i ledande positioner i Astrid Lindgrens Värld startar Patrik Svedberg och Mia Thelin Coachbruket AB i Vimmerby

Efter många år som chefer växlar Vimmerbyborna in på en ny väg och startar ett nytt företag just för att coacha andra företag, organisationer och även privatpersoner att hitta sin väg framåt.

Vimmerby 8 mars 2023 15:25
undefined
Patrik Svedberg och Mia Thelin registrerade bolaget tidigare i år. Nu är deras nya företag i en mer aktiv fas.

– Professionell coachning är en yrkeskategori och en samtalsmetod som går ut på att man hjälper människor att nå sina mål. Till exempel hjälper vi en ledningsgrupp med att hitta sin riktning och sina verktyg för att röra sig framåt. Vårt arbete styrs alltid av vilka behov kunderna har, vi har aldrig någon egen agenda, beskiver Patrik Svedberg inriktningen för företaget Coachbruket AB som han har tillsammans med Mia Thelin.

Båda har i många år haft chefsroller i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och är också utbildade professionella coacher. De har mer och mer sett att det finns ett behov av både professionell coachning och coachande handledning i Vimmerby.

– Vi startar ett företag vi själva känner att vi skulle haft glädje av i våra chefsuppdrag, och det kanske är många chefer i företag som känner sig ganska ensamma i sin roll, i inte minst i småföretag som saknar egen HR-funktion. Företaget kanske växer och därmed också behoven. I den kategorin har vi känt ett stort gensvar, säger Mia Tehlin.

Hon har sen hon gick första utbildningsteget för fem-sex år sen känt att det en dag skulle bli ett företag med professionell coachning.

– Nu är det dags och vi känner att det ligger helt rätt i tiden, säger hon.  

– Det är extra kul och spännande att göra det i Vimmerby. Det finns främst i större städer, men jag kan sakna den möjligheten här, det vill vi ta vara på, säger Patrik Svedberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa