Micce vill vara ett bollplank för ensamma i midsommar

Ensamheten kan bli extra påtaglig under högtiderna. Han har gjort det förut och för de som känner att de behöver någon att prata med i midsommar är Micce Rylander bara ett telefonsamtal bort.

"Skamkänslor är vår största fiende och det är svårt att berätta att det har skitit sig i livet", säger Micce Rylander. I midsommar vill han bryta ensamheten genom att välkomna alla som vill och behöver att ringa honom och prata.

"Skamkänslor är vår största fiende och det är svårt att berätta att det har skitit sig i livet", säger Micce Rylander. I midsommar vill han bryta ensamheten genom att välkomna alla som vill och behöver att ringa honom och prata.

Foto: Micce Rylander

Vimmerby2022-06-23 12:00

Två jular i rad har mångsysslaren Micce Rylander hållit telefonlinje öppen för alla som är ensamma eller bara vill prata av sig. Lagom till midsommar drog han igång initiativet igen och det första samtalet kom bara några sekunder efter att han publicerat i sociala medier.

– På julafton fick jag ett tungt samtal från en kille vars tjej gjort slut. Han var full och sa att han skulle ge sig ut och köra in i en bergvägg. Nästa samtal var en tjej, 7-8 år, som var förbannad för att hon inte fått en kattunge. Det blev en enorm kontrast. Samma tjej ringde idag på morgonen och berättade att hon fått sin kattunge, säger Micce Rylander. 

Samtalsämnena och historierna är spridda och Micces upplevelse är att det under högtiderna ofta målas upp idyller som många drömmer om men inte har tillgång till.

– Det finns ett stort behov och på julafton ringde telefonen fem över Kalle Anka. Det blev extremt påtagligt att det var just då det var som mest ensamt, säger han. 

undefined
Micce Rylander har tidigare berättat för Vimmerby Tidning om sin kroniska ögonsjukdom och hur han blev hjälpt att bli nykter alkoholist. Nu använder han sina erfarenheter i bland annat föreställningar, föreläsningar och i konstutställningar.

Man kan inte behålla något man inte ger bort, det är Micce Rylanders filosofi.

– När man lyssnar och bara finns till hands, det är värt så mycket och jag får själv ut jättemycket av det. Skamkänslor är vår största fiende och det är svårt att berätta att det har skitit sig i livet, men det spelar ingen roll om det handlar om missbruk eller att företaget går dåligt, är man i en bubbla är det svårt att komma ur den utan någon att bollplanka med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!