Miljoner prutas på äldreboende

Runt 200 miljoner kronor som det nya äldreboendet beräknas kosta blir för mycket pengar för kommunen. Nu har fastighetsavdelningen tagit fram billigare alternativ som ska redovisas för kommunstyrelsen.

Vimmerby2012-08-28 06:25

- Vi gör ett omtag i det här ärendet. Kommunstyrelsen har givit ett uppdrag att ta fram billigare alternativ, och det är det fastighetsavdelningen nu gjort och redovisat för nämnden, säger Björn Swedborg, M, sedan teknik och servicenämnden fått en lägesrapport om projekteringen av äldreboendet som ska byggas på Cirkusplatsen i Vimmerby.

Dyr "Motalamodell"
Det grundkoncept som omsorgen och kommunledningen fastnat för efter en modell som bland annat finns i Motala visar sig lite väl dyrt.
- Det ligger runt 200 miljoner kronor, och det är för mycket pengar, säger Björn Swedborg.
Utifrån det har fastighetsavdelningen nu stämt av med andra alternativ och företag och fått ned prisnivån ett antal tiotal miljoner.
- Vi tittar på att bygga i lite enklare material, exempelvis träfasad istället för glas och betong, våtrumsmattor istället för klinkers och så vidare och med det hamnar vi ner kring 130 miljoner kronor, så det är en avsevärd skillnad. Men i storlek talar vi samma volym uppemot 120 lägenheter, säger Björn Swedborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om