Miljonorder till Vimmerbyhus

AB Vimmerbyhus ska leverera tak och väggar till det nya äldreboendet på cirkusplatsen. Ordern uppges vara värd cirka fyra miljoner kronor. - Det är en betydande order som tryggar sysselsättningen, säger Ove Carlenskog, vd på företaget.

Vimmerby2013-09-20 06:23

Upphandlingen för tak och väggar är en av de större som görs i samband med byggnationen av det nya äldreboendet på cirkusplatsen. Ordern på cirka fyra miljoner kronor betyder mycket för Carlenskogsgruppen, där AB Vimmerbyhus ingår.
- Det är en positiv sak inför vintern. Vi behöver inte gå in på några summor, men hade vi inte lyckats kamma hem det här på hemmaplan hade det varit något galet, säger Ove Carlenskog och fortsätter:
- Det är en betydande order som tryggar sysselsättningen i en bransch som varit utsatt under de senaste åren.
Kan det bli aktuellt med nyanställningar?
- Det blir tillfälligt i så fall. Det är en kort leveranstid och vi kan behöva ta hjälp externt, men det är fortfarande mycket som är oklart för både oss och Skanska.

Två förslag
Fasaden är tänkt att få ett liknanade utseende som de äldre husen på nedre Storgatan. Just nu finns två förslag på kommunens bord.
- Det är inget som är klart än. Den största skillnaden mellan förslagen gäller utvärtes foder runt fönstren.
Carlenskog hoppas på fler ordrar från Skanska.
- Det finns sådana diskussioner, men vi rår inte över det och det beror på hur det blir med tidsplanen. Men vi kan hjälpa till om Skanska vill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om