Miljonsatsning på två nya tjänster

Vimmerby kommun förstärker med en tjänst på HR-avdelningen. Syftet är att få ner sjuktalen med mer förebyggande insatser. "Idag är det mer brandkårsutryckningar", säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Tomas Peterson (M)

Tomas Peterson (M)

Foto: Jimmy Karlsson/Arkiv

Vimmerby2018-10-05 06:00

Vimmerby kommun brottas med hög sjukfrånvaro inom vissa verksamheter och nu har kommunstyrelsen beslutat att ytterligare en tjänst ska förstärka HR-avdelningen. Den nya tjänstpersonen ska jobba med förebyggande arbete.

Dessutom ska den administrativa avdelningen förstärkas med en kommunikatörstjänst.

– Kommunstrateg Petra Genfors jobbar som bibliotekschef och projektledare för kontaktcenter. Idag har vi ingen resurs för det här arbetet, som är jätteviktigt. Resultatet i den senaste näringslivsrankingen kan bero på att vi inte kommunicerat ut tillräckligt väl till invånarna vad vi gör, säger Tomas Peterson (M) och syftar då på Svenskt Näringslivs företagsrankning där Vimmerby kommun halkade ner 29 placeringar till plats 248 av 290 kommuner i landet.

Kostnaden för de två nya tjänsterna blir 1,35 miljoner.

– Vi föreslår en budgetförstärkning på 1,1 miljoner nästa år och har en pensionsavgång som kommer att finansiera kommunikatörstjänsten på sikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!