"Min andra bok blev mycket bättre"

För ett år sedan kom hennes första bok, Eldbunden, ut på Mörkerdottir förlag. Sedan dess har det rullat på bra för Ylva Lee Lindell från Frödinge.
Hon har skrivit del två i den tänkta trilogin om Mindra. Fått massor av positiv respons. Bjudits in att föreläsa och bokprata.
Idag finns hon på Bokmässan i Göteborg.
- Jätteroligt. Det är viktigt att synas.

I dag åker Ylva Lee Lindell till Bokmässan i Göteborg för att prata om sina böcker - om änglar, hämnd och kärlek. Foto: Johanna Sivertsdotter

I dag åker Ylva Lee Lindell till Bokmässan i Göteborg för att prata om sina böcker - om änglar, hämnd och kärlek. Foto: Johanna Sivertsdotter

Foto:

Vimmerby2014-09-26 06:46


Det tog några månader innan Ylva Lee Lindell vågade skicka in sitt första bokmanus till ett förlag. Men Eldbunden, om 16-åriga Mindra som inte är som alla andra, höll måttet.
- Jag har fått bra recensioner på flera bokbloggar och det är väldigt många läsare som hört av sig. Det som gör mig glad är att jag får höra att boken känns ny och fräsch och helt egen. Jag gillar ju fantasygenren, men vill ändå inte att det jag skriver ska vara förutsägbart. Eller "det här är precis som..."
Mindra sticker ut, också med sin styrka och ilska.
- Hon är stark och vågar bli arg. Det vanliga är att tjejerna är offer och våp som behöver skyddas i den här typen av litteratur.

Historiska kvinnor
Nu är Ylva Lee Lindell klar med andra boken i det som ska bli en trilogi. Skogsblod, heter den. Mycket bättre än ettan, tycker författaren själv.
- Man lär sig. Lär sig att bli tydligare, att slipa. Den här boken är också skriven på ett helt annat sätt, som jag ville testa. Dessutom tycker jag den är mörkare. Men det är väl alltid så, det senaste man gjort är det bästa.
Stoff till bok tre finns. Hon är inte helt vän med tanken på att skiljas från sina karaktärer.
- Vem ska jag skriva om då? Men en trilogi är en trilogi. Jag får väl kasta mig över något helt annat. Vem vet - det kanske blir diskbänkssjavig realism. Eller historiska kvinnoöden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om