"Min man sitter och tittar på väggarna"

I måndags flyttade Asta Bergkvists man in i det nya äldreboendet. I går gick det fortfarande inte att titta på tv.
- De väntar på teknikerna, så att det ska bli klart att koppla in, är beskedet. Jag tycker det är dåligt att det ska ta sådan tid. Titta på tv är det enda Kalle kan fördriva dagarna med, säger Asta.

Vimmerby2015-01-17 05:06

Flytten från Eken till det nya fina äldreboendet Borghaga har varit efterlängtad. Men för Asta Bergkvists man har dagarna blivit långsamma. Trots att det gått fem dagar sedan han kom till det nya boendet har han inte kunnat titta på tv.
- Han har ett så omfattande handikapp att han inte kan göra något själv, än mindre ta sig ut från rummet för egen maskin. Det enda han kan göra är att titta på tv. Vi hade med oss vår måg, som är mera teknisk än jag, för att han skulle hjälpa oss att koppla in tv:n, men det gick inte, säger Asta Bergkvist.
Asta har ringt ITSAM.
- Men den jag skulle prata med satt i sammanträde och skulle ringa upp så fort de visste något, men de har fortfarande inte ringt. Idag, fredag, ringde jag till kommunen och då fick jag veta att tekniker är på väg. "De kommer väl från Amerika, eftersom det tar sådan tid", tänkte jag.
- Personalen vill jag absolut inte klaga på, de kan inte göra något åt det här. De är också förtvivlade. Men jag tycker det är dåligt att det ska behöva ta sådan tid att få tv och telefon inkopplad, och att man inte kan få några besked. Det känns som att ITSAM skyller på kommunen och kommunen på ITSAM.
Medan dagarna går växer besvikelsen, å Kalles vägnar.
- Jag försöker vara där hos honom så mycket jag kan, för att han ska komma ut från rummet. Annars sitter han bara och tittar på väggarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om