Minderårig förare misstänks ha kört påverkad

På måndagsförmiddagen inträffade en trafikolycka med två bilar inblandade vid Vennebjörke. En av de inblandade misstänks nu för flera brott.

Två personbilar frontalkrockade på måndagen. Foto: Jimmy Karlsson

Två personbilar frontalkrockade på måndagen. Foto: Jimmy Karlsson

Foto:

Vimmerby2018-06-25 13:08

Strax efter klockan nio på måndagen kom larmet om en trafikolycka utanför Vimmerby. Två bilar, en personbil och en pick-up hade frontalkrockat. Två personer var inblandade i olyckan och den förare som misstänks ha orsakat olyckan fördes till sjukhus. Personen vårdades för lindriga skador och var vid 13.30-tiden på måndagen inte längre inlagd på sjukhuset.

Joakim Andrén, inre befäl vid polisen i Kalmar säger att föraren som misstänks ha vållat olyckan, misstänks för flera brott.

– Det handlar om en person som är under 18 år som misstänks för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning, säger han.

Vid 15-tiden på måndagen framkom att föraren även misstänks även för ytterligare två brott.

– Ynglingen misstänks även för olovligt förfogande och rattfylleri under påverkan av narkotika, uppger polisens presstalesperson vid ledningscentralen i Malmö.

De båda bilarna frontalkrockade utanför Vennebjörke vid niotiden.

– Personen som misstänks ha kört vårdslöst möter en annan bil som då hinner sakta ner. Personen i den andra bilen ska nästan ha hunnit stanna när de krockar, säger Joakim Andrén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!