Mindre cash

Kommunen får bara ut 12,5 miljoner i pengar om Astrid Lindgrens Värld säljs till Saltkråkan AB. Resten av köpeskillingen blir i form av att Saltkråkan AB ger kommunen rätt att fortsätta ha med Pippi-figuren i marknadsföringen i 25 år framöver.

Foto:

Vimmerby2008-10-02 06:07


Det är en del av innehållet i avsiktsförklaringen som ligger till grund för affären mellan kommunen och Saltkråkan som blev offentlig förra veckan.
- Jag kan inte kommentera punkterna i avsiktsförklaringen eftersom detaljerna inte är klara ännu, säger Carl-Axel Centerstig c, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun.

Bekräftar ersättning
Han bekräftar dock att en del i avsiktsförklaringen är att kommunen ska börja betala till Saltkråkan för Pippi-figuren som används på välkomstskyltar och i en del av kommunens marknadsföring, särskilt det som är kopplat till turistnäringen.
- Ja, det är en del i resonemanget. Men jag kan inte kommentera några belopp eller andra specifika siffror eller uppgifter, säger Carl-Axel Centerstig.
Han dementerar heller inte vår tidnings uppgifter.
- Nej, jag kan inte heller dementera något under pågående diskussioner, säger han.
Oppositionsledaren Jan Henriksson, s, vill heller inte kommentera uppgifterna. Men säger också han att ersättning för upphovsrätten till Pippi-figuren ingår som en del i uppgörelsen.
Tomas Peterson, m, och vice ordförande i kommunstyrelsen känner till de belopp och årtal vår tidning presenterar.
- Det är samma sak som jag också har hört, säger han.
I övrigt säger han inget om avsiktsförklaringen, mer än att han är nöjd med affären.
- Vi har velat sälja ALV sedan det köptes. Det här är bästa köparen. Priset är svårt att bedöma men den här affären leder till stora satsningar i Vimmerby, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om