Minicafé som bryter bebisbubblan utökar till fler orter

Minicafé nästan varje dag i veckan och på olika orter. När verksamheten rullar igång igen blir det i stor stil.

Linda Wallerman, Agneta Lind och Ingela Gustafsson ser fram mot att dra igång minicaféerna igen, efter ett och ett halvt års påtvingat uppehåll.

Linda Wallerman, Agneta Lind och Ingela Gustafsson ser fram mot att dra igång minicaféerna igen, efter ett och ett halvt års påtvingat uppehåll.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2021-09-07 08:00

Ingela Gustafsson, Agneta Lind och Linda Wallerman, som håller i trådarna tycker att nästa veckas nystart ska bli något lite extra. Och nu planerar de för att hålla minicaféer även på de mindre orterna. I Tuna, i Frödinge, i Rumskulla och så vidare. Föräldrarna i Storebro får dock vänta till lite längre fram i höst tills man hunnit lösa lokalfrågan.

Vecka 37 drar den här nysatsningen i gång, och först ut blir Tuna och Pelarne.

I Vimmerby blir det dessutom två samlingar i veckan så det är full fart framåt nu. Och det kan behövas, minicafé och annan barnverksamhet har legat nere i ett och ett halvt år.

– Så det är många nya barn som kommer, säger Ingela Gustafsson, samtidigt som några av de "gamla" har vuxit ur grupperna och inte vill komma.

Minicaféerna är lite som den Öppna Förskolan som fanns tidigare och den vänder sig till barn mellan 0-5 år och deras föräldrar.

– Kanske framförallt till föräldrarna, säger Ingela Gustafsson, som framhåller att det är öppet för både mammor och pappor. 

Det händer att pappor kommer, men det är främst mammor som dyker upp på caféerna.

– Det är nog ett ganska stort steg att ta för papporna, säger Ingela Gustafsson,

Det är lätt hänt att småbarnsföräldrar spenderar så mycket tid hemma, att de nästan blir lite isolerade.

– De hamnar i en bebisbubbla, som vi vill hjälpa dem att bryta, säger Linda Wallerman. Här har de möjligheten att träffa andra i samma situation och byta erfarenheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om