Minister positiv till Stångådalsbanan

När infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, M, besökte Kalmar län på onsdagen fick hon utredningen om en upprustning för 925 miljoner på Stångådalsbanan i sin hand.

Vimmerby2012-11-22 07:26

- Hon visade stort intresse och är medveten om att det här ligger i linje med regeringens satsningar på Ostlänken och på att rusta upp viktiga järnvägar, säger Micael Glennfalk, M, som lämnade över rapporten om Stångådalsbanan till ministern och hennes politiske sekreterare, David Erixon.

925 miljoner
I rapporten som tagits fram av Infrastrukturkansliet beskrivs vilka åtgärder som behöver göras för att rusta upp Stångådalsbanan till en modern matarjärnväg.
Prislappen för hela projektet ligger på 925 miljoner och skulle korta resvägen mellan Kalmar och Linköping väsentligt.
Samtidigt har regeringen anslagit pengar till den nya Ostlänken genom Östergötland. En mer omfattande tågtrafik som också behöver matartrafik från mindre banor.
- Man ska komma ihåg att det inte är pengar för nybyggnation vi är med och tampas om, utan den andra potten regeringen avsatt och som ska gå till att rusta upp befintliga järnvägar och där är det lättare att komma med, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om