"Ministern missar gränshandeln"

"Svensk alkoholpolitik är inte så effektiv som vi tror", skriver svenska och europeiska bryggare i en helsidesannons. En annons som anmälts av UNF, vars förbundsordförande kallar bryggarna skojare. Och folkhälsominister Maria Larsson hävdar att bryggarna ljuger. - Det är bara att konstatera att de lever i sin egen värld, säger Henrik Dunge, vd på Åbro Bryggeri.

Vimmerby2009-09-24 06:36

När Sveriges Bryggerier och organisationen The Brewers of Europe inte blev inbjudna till den stora expertkonferensen om alkohol och hälsa i Stockholm valde de istället att gå ut med sin uppfattning om svensk alkoholpolitik i en helsidesannons i de rikstäckande dagstidningarna.
I annonsen skriver man att svenskar varken dricker mer eller mindre än övriga Europa - trots en av världens högsta alkoholskatter, att mer än 30 procent av den alkohol vi dricker i Sverige inte är köpt på krogen eller Systembolaget, att kriminella ligor och personer förser svenska tonåringar med alkohol utan ålderskontroll och till lägre priser än på Systembolaget och att svensk alkoholpolitik skapat en okontrollerbar svart alkoholmarknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om