Minnenas hotell

Marchallendanser. Lördagsflickor. Radiosändningar. Nästintill kaos med alla människor som ville komma in och dansa. Källarmästarparet Gunnar och Maj-Britt Lundström minns sina år i Vimmerby med särskild glädje. - Vimmerby Stadshotell har varit vårt livs guldkant.

Vimmerby2008-12-16 07:18


Gunnar Lundström och hans Maj-Britt har åkt från Tranås för att hälsa på i Vimmerby och det dröjer inte länge förrän de träffar på första bekantingen. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan Vimmerby Stadshotell var deras vardag, men än är de sannerligen inte bortglömda.
- Vi gav oss den på att utveckla hotellet när vi kom hit och Vimmerbyborna var våra stora supporters. Än idag kan folk komma fram till oss i Tranås och säga "åh, vilka danser det var i Vimmerby".
De lämnade Stockholm 1963. Gunnar Lundström, född in i branschen med föräldrar som drev hotell i Kiruna, blev till en början kock innan han sadlade om till restaurangchef. När flyttlasset gick till Vimmerby kom han närmast från Restaurang Ambassadör, men hade också arbetat på bland annat Djurgårdsbrunn Värdshus och Restaurang Cecil.
Under sina Stockholmsår har han lyckats med den sannolikt unika bedriften att laga mat till Gustaf V, Gustaf VI Adolf och prins Gustaf Adolf - en fjäder i hatten som blev komplett när han många år senare fick laga mat också till vår nuvarande kung när han besökte Tranås.
Kontrasten var stor. Vimmerby litet. Stadshotellet i stort behov av uppryckning.
- Men potentialen var stor. Och Vimmerbyborna med på noterna.
På Ambassadör hade Gunnar Lundström jobbat med artistbokningar och skaffat sig ett kontaktnät som han fick nytta av även i Vimmerby.
- Vi fick många av dåtidens stora orkestrar och artister till Vimmerby genom åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om