Minst 25 miljoner i överskott

Vimmerby kommun gör ett överskott på minst 25 miljoner kronor 2011. Det är 14 miljoner bättre än vad som budgeterats. Det visar en preliminär redovisning som ekonomikontoret lagt fram för kommunstyrelsen.

Vimmerby2012-02-09 07:16

- Det här är en rejäl vändning för kommunens ekonomi, året före blev det tre miljoner minus, så det känns riktigt roligt med ett trendbrott, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M.
Det bokslut på minus tre som han hänvisar till för 2010 innehåller samtidigt hela kostnaden för avtalspensionerna på runt 21 miljoner. Fem av de miljonerna skulle annars ha fallit ut under 2011.
- Det stämmer, vilket alltså innebär att det annars skulle blivit två plus då och minst 20 miljoner plus nu, så förbättringen är ändå tydlig, säger han.

Högre skatteintäkter
Det stora överskott kommunen är på gång att redovisa för förra året är en enligt ekonomikontoret runt 14 miljoner bättre än det överskott på tolv miljoner som fanns med i den budget fullmäktige klubbade i november 2010.
Enligt Staffan Leijon pekar resultatet på 26 miljoner plus för 2011 och främst beror det på att finansen gör ett överskott som är 17 miljoner mer än beräknat.
- Det är framför allt skatteintäkterna som blivit större än väntat, ungefär nio miljoner ligger där, säger Staffan Leijon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om