Minst 50 miljoner

Curt Wrigfors är mannen som fick Astrid Lindgrens välsignelse att göra om Sagobyn till Astrid Lindgrens Värld. I veckan var han i Vimmerby för att föreläsa för Rotary om sina år i ALV, med anledning av den pågående försäljningen. Där slår han fast att parken är värd minst 50 miljoner kronor.

Curt Wrigfors var i Vimmerby och föreläste på Rotary. I dag serverar vi kärnorna ur hans föreläsning. Det handlar om opålitliga banker, ekonomiska kriser efter politiska beslut och förstås om ALV.

Curt Wrigfors var i Vimmerby och föreläste på Rotary. I dag serverar vi kärnorna ur hans föreläsning. Det handlar om opålitliga banker, ekonomiska kriser efter politiska beslut och förstås om ALV.

Foto:

Vimmerby2008-11-22 05:05


- Inte en krona under det i varje fall, säger han.
Han grundar det utspelet på att det finns vad han kallar ett substansvärde på 72 miljoner kronor i bolaget.
- Det är bara att se i senaste årsbokslutet, och tittar man på avkastningsvärdet talar det i samma riktning, säger han.
- Så minst 50 miljoner kronor alldeles oavsett tillgången till rättigheterna att använda Astrid Lindgrens figurer, lyder Curt Wrigfors bedömning.
Han vill i övrigt inte ha några direkta synpunkter på själva försäljningen.
- Jag lägger mig inte i vem kommunen säljer till. det är helt deras ensak, men jag förvånas över kravet på royalty, säger han.

Tillgång till namnen
Hans uppfattning i den frågan är att han fick tillgång till upphovsrätten av Astrid Lindgren själv när hon vände och gick med på namnändringen från Sagobyn till Astrid Lindgrens Värld i samband med att Curt Wrigfors köpte parken av de tre grundarna.
- De ville att jag skulle bli styrelseordförande, men jag svarade att jag bara blir det i företag som jag äger. Det slutade med att jag köpte 91 procent och de behöll tre procent vardera, men jag vill ändra namnet, därför åkte vi till Astrid Lindgren för att hon skulle godkänna det, berättar han.
Men Astrid Lindgren ville inte att parken skulle heta Astrid Lindgrens Värld, hon tyckte att Sagobyn lät bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om