Minst öppetdagar i hela Småland

Från och med 2 september har Arbetsförmedlingen i Vimmerby bara öppet två dagar i veckan. Enligt sektionschefen Ann-Brith Sköld ska neddragningen ge bättre service för de arbetssökande. - Hur ska det kunna bli bättre när det är stängt, frågar sig Mia Carlberg, arbetssökande sedan en månad tillbaka.

Stängt. Från med 2 september har Arbetsförmedlingen i Vimmerby bara öppet två dagar i veckan, mot tidigare fem. Mia Carlberg är kritisk till neddragningen.

Stängt. Från med 2 september har Arbetsförmedlingen i Vimmerby bara öppet två dagar i veckan, mot tidigare fem. Mia Carlberg är kritisk till neddragningen.

Foto:

Vimmerby2013-09-18 06:15


Arbetslösheten fortsätter att ligga på en hög nivå, i såväl Vimmerby som i resten av landet. I augusti var 547 personer i Vimmerby utan arbete. Det motsvarar 7,2 procent av den arbetsföra befolkningen.
I det läget drar Arbetsförmedlingen i Vimmerby ned på öppettiderna. Från och med den 2 september har man bara öppet två dagar i veckan, jämfört med fem tidigare.

Mer öppet i Torsås
Därmed har Arbetsförmedlingen i Vimmerby minst öppetdagar i hela Småland, tillsammans med sju andra kommuner. Samtliga har färre invånare än Vimmerbys 15 395. 16 av de totalt 31 arbetsförmedlingarna har öppet fem dagar i veckan, däribland lilla Torsås med 6861 invånare.
Älmhult är den kommun i landskapet som ligger närmast Vimmerby i invånarantal (15 794). Även där har Arbetsförmedlingen öppet fem dagar i veckan.
Mia Carlberg, 25, har varit arbetslös i ungefär en månad. Hon har ett timvikariat som barnskötare, men är inskriven på Arbetsförmedlingen.
- Hur ska det kunna bli bättre när de stänger? Det skulle jag vilja veta. Det känns irriterande. Jag har andra saker att göra på dagarna än att sitta här och vänta, säger hon när vår tidning besöker väntsalen på Arbetsförmedlingen under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om