Missade hjärntumör på röntgenplåt

En läkare i Kalmar såg inte att den unga Vimmerbykvinnan fått tillbaka hjärntumören hon opererats för. Först nära ett år senare upptäcktes att tumören kommit tillbaka. Nu anmäler kvinnan två läkare i länet för flera misstag som hon utsatts för i samband med operationen för hjärntumör.

Vimmerby2010-09-09 06:20

Kvinnan opererades under 2007 för en hjärntumör. Efter operationen konstaterade kirurgen att det inte fanns något kvar av tumören. Röntgenbilderna visade samma sak.

Fick lugnande besked
Eftersom tumören var av det slag som endast återkommer på samma ställe, gick kvinnan på regelbundna återbesök en gång i halvåret vid sjukhuset i Kalmar. Sedan hon flyttat till Vimmerby förlades uppföljningskontrollerna till Västerviks sjukhus, men stöd från Kalmar.
En magnetröntgen genomfördes i Västervik 2009. Efter den gav läkaren i Kalmar beskedet att allt fortfarande var i sin ordning. Vid en ny magnetröntgen i år upptäcktes att tumören kommit tillbaka. En ny granskning av röntgenbilderna från 2009 visade då att det redan där gick att se att tumören kommit tillbaka. Enligt kvinnans anmälan har läkarna i Linköping aldrig fått se röntgenbilderna från 2009.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om