Misshandel i skola

Muntliga utspel och skrivningar på hemsidor kan bli råa mellan dagens skolelever. Så råa att de kan leda till bråk och våld och i slutändan till och med till åtal och tingsrätten.

Vimmerby2006-08-25 06:02

På onsdagen stod en 16-åring från en ort i Vimmerby kommun åtalad för misshandel sedan han slagit en annan elev vid Astrid Lindgrens skola till golvet så att han blev medvetslös och fick föras till sjukhus.
Händelsen inträffade på skolan den 24 mars i år och bakgrunden till händelsen var just tjafs mellan de båda inblandade eleverna. Vid rättegången framkom att de båda använt ett mycket rått snack till varandra vid tjattande på hemsidorna.
Den misshandlade pojken, bara 14 år gammal, hade sänt en rad tuffa utspel till den tilltalade, som svarade med att sända en varning "du ska få stryk i skolan". Och det var just det 14-åringen fick den 24 mars.
Han stod, enligt egen utsago och ett vittnesmål och drack vatten då den tilltalade dök upp. De knuffade på varandra innan den tilltalade utdelade ett kraftigt slag i ansiktet så att 14-åringen föll medvetslös till golvet.
- Jag minns ingenting av händelsen och vaknade först i sjukhussängen på lasarettet, sa den slagne 14-åringen i rätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om