Misshandel på grund av polisbrist

Det fanns för få poliser i Vimmerby vid ett stort bråk på Harrys för drygt två veckor sedan. Polisen kunde inte gripa personer som borde ha gripits. Det ledde till två misshandelsfall en knapp timme senare.

Vimmerby2010-08-18 06:18

I en rapport till polisens interna tillbudssystem som vår tidning tagit del av anger en av poliserna som var på plats att med fler resurser hade polisen kunnat förhindra de följande misshandelsfallen.
Det var natten till lördagen den 31 juli i år som en polispatrull fick larm från länskommunikationscentralen om ett större bråk vid Harrys. Klockan var 01.24.
En patrull som fanns i Vimmerby gick direkt mot platsen. Några minuter senare beordrades ytterligare en patrull dit, den patrullen fanns dock inte i Vimmerby.

Fylla och bråk
När första patrullen kom till Harry möttes de av flera berusade och upprörda personer som ville anmäla olika brott. Stämningen var allmänt stökig och upprörd. De båda poliserna valde att prioritera anmälningsupptagningen.
Efter en dryg kvart, 01.47, fick den andra patrullen direktiv att de inte behövdes vid Harrys av länskommunikationscentralen. Trots att den första patrullen på platsen fortfarande bedömde läget som rörigt och med mycket fylla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om