Misshandlad elev tillbaka i skolan

I dag ska den pojke som förra veckan misshandlades av flera andra pojkar komma tillbaka till skolan i Södra Vi. Skolan och berörda föräldrar är överens om en gemensam handlingsplan och att pojken ska garanteras trygghet och säkerhet.

Vimmerby2008-02-05 07:21

- Vi ser naturligtvis allvarligt på det som inträffat och vi har haft möte med de berörda föräldrarna under måndagen och kommit överens om att gå vidare tillsammans, säger Lars-Åke Sandberg, områdeschef på skolan.
Senare i veckan kommer alla föräldrar i den berörda klassen att kallas till ett särskilt föräldramöte för att diskutera igenom den senaste händelsen och bakomliggande orsaker.
Pojken misshandlades förra veckan med ett tiotal slag i magen av flera andra klasskamrater så illa att han tvingades åka till sjukhus.
Han är dock åter hemma.
- Han har inga fysiska skador i magen efter slagen, och vi ser positivt på det möte vi haft med skolan, säger den drabbade pojkens mor till vår tidning.
I de samtal som hållits har det framkommit att pojken varit utsatt för ett flertal olika incidenter där det varit olika antagonister, och där inte bara de nu aktuella pojkarna som varit drivande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om