Missnöjda politiker

En riksomfattande enkät bland kommunfullmäktigeledamöter visar att politikerna i Vimmerby inte särskilt nöjda med hur demokratin fungerar. Men kommunfullmäktiges ordförande Leif Carlson, m, tycker att politikerna också måste ta sitt eget ansvar. - Om 75 procent av ledamöterna aldrig säger sin åsikt kan de ju heller inte påverka.

Vimmerby2010-07-14 06:39

Bland Sveriges alla kommuner är Fagerstas politiker mest nöjda med hur demokratin sköts i kommunen. Det visar den så kallade Politiker-enkäten, som Göteborgs universitet gjort i samarbete med tidningen Dagens samhälle.
Ledamöterna i landets alla kommunfullmäktige fick svara på frågan hur nöjda de är med hur demokratin fungerar i kommunen där de bor och i Fagersta var det hela 100 procent som svarade att de är nöjda.

Inte nöjda
Vimmerby hamnar långt ner, på plats 267 av landets kommuner, och med ett balansmått på +27. Balansmåttet har man fått fram genom att ta procentandelen som är "mycket" eller "ganska nöjda" minus procentandelen som är "inte särskilt" och "inte alls nöjda" och måttet varierar mellan +100 - alla är nöjda - och -100 - alla är missnöjda.
Kommunfullmäktigeledamöterna i grannkommunerna verkar betydligt mer nöjda: Hultsfred hamnar på plats 16 med +86, Eksjö på plats 22 med +84, Kinda på plats 30 med +83 och Västervik på plats 56 med +76.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om