Slagsmål med klädtjuv utanför Sandströms

När larmet gick ville Mikael Sandström titta i mannens väska. Det hela slutade med handgemäng utanför butiken och att polis tillkallades.

Mikael Sandström, vd för Sandströms modehus i Vimmerby, tampades med klädtjuven och fick smärta i ryggen. (Arkivfoto)

Mikael Sandström, vd för Sandströms modehus i Vimmerby, tampades med klädtjuven och fick smärta i ryggen. (Arkivfoto)

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2024-07-18 17:00

Det var vid lunchtid på onsdagen som Sandströms fick besök av en man med väska.

När mannen kom in i butiken tjöt larmet till. Personalen agerade först när mannen skulle lämna butiken och larmet återigen tjöt.

– Han hade otur för jag stod vid utgången och skulle precis hämta lite varor. Jag bad honom vänligt följa med så att jag kunde titta på vad han hade i väskan, berättar butikens vd Mikael Sandström.

Men mannen vägrade följa med. Mikael Sandström berättar att han höll fast väskan vilket också mannen gjorde. Till slut uppstod ett mindre slagsmål ute på gatan och mannen knuffade omkull honom. När Sandström kommit upp på benen fick han ännu en knuff och for återigen i gatan, berättar han.

undefined
Det uppstod bråk utanför butiken och en förbipasserande grep in.

Vid det laget hade en förbipasserande man upptäckt händelsen och hjälpte till att hålla fast den misstänkta tjuven. Denne insåg då att slaget var över och följde med in i butiken. Mikael Sandström gick igenom väskan och konstaterade att inget var stulet från hans butik men däremot fanns det bh:ar, kjolar och annat från en annan butik. De var märkta med samma stöldbrickor vilket gjorde att Sandströms larm löste ut.

– När jag går igenom väskan säger jag till en anställd att ringa polisen. När mannen får höra det sticker han som en avlöning. En anställd följer efter och tar registreringsnumret på mannens bil, berättar han.

Mikael Sandström säger att han är tacksam mot den man som kom för att hjälpa till. Han tackade honom redan i går men skulle vilja tacka honom igen.

Om mannen som hade stöldgods med sig in i butiken säger han så här:

– Han hade väldig otur. Hade han bara följt med in från början och visat sin väska hade jag inte kunnat göra något. Hans agerande var bara dumt.

Polisen utreder nu hela händelsen. Flera anmälningar som har samband med tjuvens rundtur bland butiker i Vimmerby har kommit in, enligt Anders Hultman vid polisen.

Dels har det kommit in anmälan från Röda Korset om stöld av det som var i väskan när mannen befann sig på Sandströms. Det handlar om en kjol, två damskor ett halsband och tre bh:ar.

Från klädbutiken Kahnli har polisanmälan kommit in om stöld av tre kjolar till ett värde av 1 796 kronor. Där fungerade inte larmbågen vid stöldtillfället. En polispatrull upptäckte en ryggsäck som låg vid Stora Torget. I den låg kjolarna. Allt stöldgods ska nu därför vara återlämnat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!