Misstänkt Vimmerbypyroman gripen i Dalarna

Den 42-årige man från Skåne som varit det hetaste spåret i polisen polisens utredning av bränderna i Katthult och Ösjöfors har anhållits för mordbranden i Zorns gammelgård i Mora. Den här gången togs mannen av polis efter flera dagars intensivt spaning.

Vimmerby2005-11-08 07:44

- Vi har haft ett stort pådrag för de här bränderna. Det ledde till att mannen anhölls i sin frånvaro i söndags och en timme senare greps han, säger kommissarie Bo Persson i Dalarna till TT.
Så sent som i september var mannen i högsta grad intressant i utredningarna av de anlagda bränderna i Ösjöfors och Katthult, samt försöken till mordbrand i Pelarne kyrka och Astrid Lindgrens barndomshem Näs. Polisen i Skåne har på uppdrag av åklagare i Kalmar gjort husrannsakan i mannens bil. Men har inte kunnat binda mannen till bränderna i Vimmerby.
Nu har det brunnit i gamla kulturbyggnader i Dalarna. På Olnispagården i Sälen och på Zorns gammelgård i Mora. Dessutom har något försökt att sätta fyr på Grannas Olssons i Nusnäs som tillverkar Dalahästar, på Frosts knivfabrik som gör Moraknivar och på Triumfglass i Mora.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!