Misstänkta Vimmerbyrånare häktade

Två grovt kriminellt belastade män som misstänks för det grova bankrånet i Vimmerby 2011 har häktats på sannolika skäl misstänkta för förberedelser för nya grova bankrån.

Vimmerby2013-03-30 05:07

På skärtorsdagen skulle åtalet mot den nu nio man starka ligan ha lämnats in till tingsrätten i Kalmar. Men eftersom en av männen, en 30-åring från Hedemora, greps och häktades så sent som förra veckan, har åtalet skjutits fram till den 19 april.

Rånarliga
Huvuddelen av rånarligan greps i Västerbotten i december. Efter tips och en tids spaning slog polisen till med nationella insatsstyrkan. Männen häktades senare på begäran av kammaråklagare Gunilla Öhlin i Kalmar. De är misstänkta för förberedelse till grova rån, bland annat i Stockholmstrakten.

Vimmerbyrånet
En avgörande anledning till att Gunilla Öhlin i Kalmar är förundersökningsledare är att hon även har ansvar för utredningen av det grova bankrånet i Vimmerby. En av de som greps i Västerbotten är på sannolika skäl misstänkt också för det rånet.
Det är en man född 1977 och bosatt utanför Stockholm.
Det är inte samme man som satt häktad för Vimmerbyrånet i november 2011,  men som senare släpptes. Den mannen är också född 1977 och hemmahörande i Stockholm.
Utöver dessa har ytterligare en man som misstänks förr rånet i Vimmerby i juni 2011 nu gripits. Han greps för en dryg vecka sedan i Hofors i Gästrikland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om