Moderat politiker fick obehaglig lapp i brevlådan

Att politiker hotas är inget nytt och det har hänt vid flertal tillfällen även lokalt senaste åren. Nu har det hänt igen.

Marie Nicholson (M) fick en hat-lapp i brevlådan. Men hon vill inte att avsändaren förtjänar något fokus utan väljer att inte lägga ner någon större uppmärksamhet på händelsen.

Marie Nicholson (M) fick en hat-lapp i brevlådan. Men hon vill inte att avsändaren förtjänar något fokus utan väljer att inte lägga ner någon större uppmärksamhet på händelsen.

Foto: Annika Stagård/Arkiv

Vimmerby2018-04-04 13:30

Det är Vimmerbys toppnamn på moderaternas lista inför valet, tillika vice ordförande i socialnämnden i Vimmerby, Marie Nicholson som ännu en gång utsatts för hat med koppling till hennes uppdrag som politiker.

I dag möttes hon av en lapp med texten "moderatfitta" i sin brevlåda.

Så här skriver Marie Nicholson på sin privata facebooksida:

"Hittade en tråkig lapp i brevlådan. 'Väldigt tråkig. Inga bilder eller färger', sa barnet som inte kan läsa men som vet att brev ska utsmyckas. Vi bestämde oss för att förbättra den. Riktigt fint"

Hon skriver vidare:

"Allvarligt talat du som ligger bakom lappen. Jag är stolt över att vara både kvinna och moderat. Hur kan du tro att din ”old school trolling” skulle bekymra mig. Upp ur soffan istället och engagera dig. Vi behöver fler politiker och det finns massor av uppgifter att hjälpa till med...dela ut flygblad tex. Vi sätter upp din lapp på kylskåpet. Nu när den är fin!"

Marie Nicholson väljer dock att inte låta hatbrevet ta någon uppmärksamhet i anspråk. När vår tidning når henne väljer hon att inte kommentera händelsen något mer.

- Nej, jag väljer faktiskt att inte kommentera det här för jag tycker inte att den här personen förtjänar någon uppmärksamhet, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om