Modig lägger ner

Affären i Rumskulla läggs ner. - Tyvärr kan jag inte se någon lösning. Händer det inget drastiskt är jag tvungen att slå igen, säger Torbjörn Modig.

Torbjörn Modig ser inte några möjligheter att fortsätta driva lanthandeln i Rumskulla. "Då måste det ske något drastiskt". Han räknar med att lägga ner affären inom några månader.

Torbjörn Modig ser inte några möjligheter att fortsätta driva lanthandeln i Rumskulla. "Då måste det ske något drastiskt". Han räknar med att lägga ner affären inom några månader.

Foto:

Vimmerby2010-10-29 06:15


Lanthandeln i Rumskulla har varit nedläggningshotad förr. Nu känner Torbjörn Modig, som tog över butiken i juli i fjol, men har drivit den sedan december 2007 under föregående ägare, att det inte finns någon annan utväg än att slå igen.
- Det är klart att man hoppas på ett under, men det ser illa ut. Jag har haft kontakt med banken, men de kan inte ställa upp och ändra några lån om de inte ser att pengar kommer in.

Huvudproblemet
Det huvudsakliga skälet till problemen är förstås att invånarna inte handlar tillräckligt mycket. Torbjörn Modig har ett enkelt och konkret mått på vad som krävs för att verksamheten ska gå runt. I snitt handlar en kund för 123,50 kronor.
- Jag skulle behöva ha 75 kunder om dagen för att det ska vara idé att fortsätta och 90 kunder om lanthandeln ska må bra och utvecklas. Idag har jag 50. Eller att snittköpet ökar. Det finns kunder som handlar mycket och regelbundet, men betydligt fler som inte gör det. Så ser läget ut.
Han har också gjort en jämförelse. En vanlig varukorg med mjölk, kaviar, pålägg, bröd och andra basvaror kostar 14,80 kronor mer i Rumskulla än i ett av Vimmerbys större varuhus. Men reskostnaderna för bil och buss överstiger förstås den prisskillnaden med råge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om