Monica säljer butiken efter 23 år

Monica Gunnarsson hade alltid haft en önskan om en egen butik, men att det blev just ett parfymeri var lite av en impuls. Hon kan fortfarande förundras över hur snabbt det gick. Nu känner hon dock att det är dags att göra något annat i livet.

Monica Gunnarsson.

Monica Gunnarsson.

Foto: Lena Dahlberg

Vimmerby2016-04-29 09:46

Monica Gunnarsson har alltid varit intresserad av dofter och make up. Och det var tack vare hennes kunskaper inom området som gjorde att det gick så fort att göra tanke till handling den där gången för snart 23 år sedan.

– När jag och min syster stod utanför ett parfymeri i Linköping pratade vi om att det skulle vara roligt med en sån butik i Vimmerby.

– "Du kan öppna en", sa min syster. Så jag klev in till ägaren och tog reda på det jag behövde veta. Sedan blev det snabba ryck med att hitta lokal, ta kontakt med leverantörer och ordna med inredning och varor i butiken.

Flera utmärkelser

Två månader senare, till julskyltningen 1993, öppnade hon La Classe på Storgatan i Vimmerby.

– Jag hade längtat till något annat än kontorsjobbet på Ljunghälls. Att driva en parfymeri passade mig perfekt.

Butiken utvecklades och till hösten är det sex år sedan flytten till nuvarande läge på Norrtullsgatan. 2011 fick La Classe priset som "Årets butik 2010". Året efter uppmärksammades Ida Ivarsson som "Årets butiksanställd 2011".

– Jag har alltid fått höra att det är fantastiskt att det har gått så bra att driva ett parfymeri på en liten ort, men det är tack vare alla trogna kunder.

De senaste åren har dock Monica Gunnarsson känt att hon vill prova något annat.

– Det är klart det känns lite sorgligt att sälja, men samtidigt är det skönt att beslutet är fattat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om