Monte Carlo har fått ny ägare

Sedan årsskiftet har Monte Carlo en ny ägare. I branschen tillhör ägarskiften vardagsmenyn. Men när det handlar om Monte Carlo i Vimmerby, ja, då är det något annat. - Att ta över efter familjen Novratidis är något jag känner stor respekt för, säger Yalle Eken.

Vimmerby2012-01-14 05:06


Mimmis Novratidis är Pizzeria Restaurang Monte Carlo för väldigt många Vimmerbybor. Han började inom restaurangvärlden redan i slutet av 1970-talet och innan påsk 1984 öppnade han Monte Carlo i Vimmerby. Sonen Christopher Novratidis, uppvuxen med restaurangen på det mest påtagliga vis, tog över 2000. Fast Mimmis Novratidis har sannerligen fortsatt göra sina arbetspass där även efter det.
- Det är tack vare att vi varit ett team som det har fungerat. Mina två bröder har också varit en del av det arbetslaget, säger Mimmis Novratidis.

Livsstil
Men arbetet sliter och ingen av dem blir yngre. Efter viss beslutsvånda har man kommit fram till beslutet att släppa skötebarnet. Far och son Novratidis säger att restaurangen blivit snarare en livsstil, än ett arbete.
- Det har varit fantastiskt roliga år. Man lär känna så mycket människor. Lokala stammisar och gäster som kommit hit som barn och nu har egna ungar med sig - vi möter till och med en tredje generation. Och vi har haft många kändisar här, turister som säger att de ätit här varje sommar i 25 år, idrottslag... ja, det har varit roligt med all respons.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om