Mopedist hotade kvinna med stryk

I somras körde mopedisten på en bilist som stannat för att släppa fram en man med rollator i Vimmerby centrum. När den kvinnliga bilisten klev ur sitt fordon hotade 31-åringen att ge kvinnan stryk. Nu döms han till 60 dagsböter för bland annat olaga hot och smitning från trafikolycksplats.

Vimmerby2016-01-08 12:58

Händelsen inträffade i Vimmerby i juni. Den kvinnliga bilisten stannade för att släppa förbi en man med rollator när det small till baktill i bilen. Kvinnan och hennes dotter, som satt i bilen, upplevde det som att mopedisten kom "från ingenstans".

När kvinnan klev ur bilen och sa att mopedisten kört på bilen blev 31-åringen hotfull och sa att han skulle misshandla kvinnan. Han kallade henne också för hora. Han vägrade att lämna kontaktuppgifter, eftersom han tyckte att det var bilisten som gjort fel. När kvinnorna ringt polisen och berättade att polis var på väg körde 31-åringen från platsen.

Mannen har nekar till att han haft uppsåt att hota kvinnan, men erkänner att han kan ha hävt ur sig olämpliga uttalanden eftersom han var rädd och chockad. Han bestrider också ansvar för smitning, eftersom han själv ringt till polisen två timmar efter händelsen, för att bidra till utredningen.

Kalmar tingsrätt dömer nu den 31-årige Vimmerbybon till brott mot trafikförordningen, eftersom han inte anpassat avståndet mellan sitt fordon och framförvarande, för olaga hot och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Däremot frikänns han för åtal mot olovlig körning.

Påföljden blir 60 dagsböter å 50 kronor.

Mannen har tidigare dömts för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd till villkorlig dom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om