Mord och mat

Spännande. Klurigt. Och proffsigt rakt igenom. När Lerbäcks Teater gör ny deckargåta på Brygghuset bevisas än en gång att mord och mat kan vara en ypperlig kombination.

Vimmerby2008-11-04 07:25

Sedan några säsonger samarbetar Brygghuset i Vimmerby med Lerbäcks teater i mordföreställningar - medan publiken äter trerätters så utspelas en mordgåta mitt bland borden.
Ett koncept som visat sig vara lyckat.
Publiken kommer. Och publiken trivs.
I denna tredje mordgåta, "Innan kvällen är slut", går händelserna tillbaka till ett mörkt förflutet. En mobbad tonåring dödas och hans far döms för mordet, mot sitt nekande.
Tiden har gått och nu träffas fem gamla barndomsvänner - alla skolkamrater till den mördade. Det har gått drygt 20 år sedan de slutade nian och senast sågs.
Men vem är det egentligen som bjudit dem? Och varför?
Snart visar det sig att det är någon som vill leka en lek med dem, en lek de lekt förut och känslan av obehag växer. Någon vill dem riktigt illa. Är det någon av dem som inte har rent mjöl i påsen?
Med skådespelarna bokstavligen talat mitt bland matgästerna blir det intimt och nära - och det dröjer inte länge förrän man hör bordsgrannarnas funderingar utifrån de ledtrådar som ges med jämna mellanrum. Det är alltså inte bara de hårt pressade rollfigurerna som är intresserade av att lösa gåtan innan kvällen är slut. Också publiken har allt att vinna på att vara lite extra skärpt. Att gissa rätt kräver lite tankeverksamhet, men det går förstås också bra att bara slappna av och låta sig underhållas. Det är förresten inte bara spännande och småruskigt, det finns också plats för lite humor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om