Mordmisstänkt Hultsfredsbo

Inget nytt i utredningen av mordet i Gullringen avslöjades under tisdagen. Vad man vet är, att förhören med de två personer som anhölls på måndagen har pågått under hela tisdagen men vad förhören resulterat i vill inte polisen avslöja. Enligt vad tidningen erfar är 19-åringen, av de båda anhållna, hemmahörande i en mindre ort i Hultsfreds kommun och den andre anhållne i en mindre ort i Jönköpings län. Sedan tidigare sitter en 28-åring, skriven i Hultsfred, häktad misstänkt för mordet och enligt uppgift är han bekant med den nu anhållne 19-åringen.

Polisen har genomfört en minst sagt noggrann utredning på brottsplatsen i Gullringen och kanske har man där lagt grunden till de nya anhållanden som gjordes i måndags.

Polisen har genomfört en minst sagt noggrann utredning på brottsplatsen i Gullringen och kanske har man där lagt grunden till de nya anhållanden som gjordes i måndags.

Foto:

Vimmerby2002-06-12 07:16

21-åringen från Jönköpings län är tidigare ostraffad. 19-åringen, som under ett antal år bott på flera orter i Hultsfreds kommun, har tidigare varit i klammeri med rättvisan.
Han har dock inte gjort sig skyldig till några allvarligare brott, det allvarligaste är kanske våldsamt motstånd mot polis i samband med ett bilinbrott. Han har också gjort sig skyldig till skadegörelse, något fall av misshandel i unga år och är känd av polisen för ringa narkotikabrott. Men de flesta av brotten begick han då han var under 18 år.
19-åringen är sedan tidigare bekant med den 28-åring som suttit häktad en tid, som skäligen misstänkt för mordet på 25-årige Jimmie Gustavsson i dennes bostad i Gullringen för två veckor sedan.
Enligt vad som hittills framkommit har inga erkännanden gjorts. De nya gripandena på måndagen är resultatet av polisens omfattande utredningsarbete, där regelrätta förhör, tips och rykten lagts samman och på måndagen ansåg man sig ha så mycket att luta sig mot att man slog till mot de två senast anhållna. Sedan morddagen har utredarna varit övertygade om att det varit flera gärningsmän som ligger bakom mordet och nu ansåg polisen sig mogen att agera mot 19-åringen från Hultsfreds kommun respektive Jönköpings län.
Poliskommissarie Tom Tångsten i Västervik kunde på tisdagen bara bekräfta att utredningen fortgår och att man tror sig vara på rätt väg i sin strävan att klara upp mordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om