Mordmisstänkt

Efter ett hett tips och utmärkt spaningsjobb från polisens sida greps redan på söndagskvällen en person misstänkt för mordet i Gullringen. Den misstänkte greps i Vimmerby, han är 28 år och tidigare dömd för våldsbrott i Skåne och några mindre brott i Hultsfred.

Kanske några steg närmare lösningen. Polisen har anhållit en före detta Hultsfredsbo som är misstänkt för mordet i Gullringen.

Kanske några steg närmare lösningen. Polisen har anhållit en före detta Hultsfredsbo som är misstänkt för mordet i Gullringen.

Foto:

Vimmerby2002-05-27 23:08

- Gripandet var odramatiskt. Mannen är misstänkt för mord på den 25-årige man som påträffades död i sin lägenhet i Gullringen, säger polisens informationschef Ulf Karlsson.
I övrigt är såväl polis som åklagare sparsamma med kommentarer kring mordet och utredningen. Enligt vad tidningen erfar flyttade den mordmisstänkte till Hultsfred i höstas. Han kom från sin dåvarande hemort i Skåne. För en tid sedan flyttade han tillbaka till Skåne, men då han återupptog kontakten med den flickvän han hade under tiden i Hultsfred har han kort tid vistats hos flickvännen i Vimmerby - där han också greps på söndagskvällen. Ett gripande som hemlighölls av polisen.
28-åringen är sedan tidigare dömd för våldsbrott i Skåne. Under vistelsen i Hultsfred gjorde han sig skyldig till och dömdes för misshandel. Han ertappades också för snatteri.
- Vår första kontakt med den misstänkte var i samband med ett misshandelsfall i Hultsfred förra sommaren. Vi har sett honom i olika sammanhang, men på något sätt kunde han uppfattas som en enstöring, säger närpolischef Gillis Gustavsson vid Hultsfredspolisen.

Viktigt tipsSom tidningen uppgav i måndagens tidning var det fyra kamrater till den mördade som sökte upp polisutredarna. En av dessa kom fram till en av poliserna och sa:
- Jag tror jag vet vem som kan ha gjort det här.
Eftersom polisen mer eller mindre lagt locket på vet vi inte om det var det tipset som senare resulterade i gripandet och anhållandet av den misstänkte 28-åringen.
Men man kan förmoda att det var så.
Anledningen till att polisen fattade misstankar mot 28-åringen var att hans namn dök upp då man pratade med människor i kamratkretsen kring den mördade.
- När man inlett förhören stärktes misstanken och det ledde till ett anhållande, kommenterar Ulf Karlsson, informationschef vid polisen i Kalmar.
Den anhållne 28-åringen hade på måndagseftermiddagen inte gjort några medgivanden Kamraterna hade varit i Vimmerby på lördagskvällen tillsammans med den mördade. Enligt vad tidningen erfar hade den mördade varit inblandad i ett par bråkincidenter utanför en restaurang i Vimmerby.
Han skulle bland annat sparkat en person i skrevet och därefter utdelat både slag och sparkar mot den liggande personen.
Polisanmälan gjordes men enligt en källa tidningen talat med hade den anmälda misshandeln inget samband med mordet senare på natten - även om den person som påträffades död varit inblandad i bråk tidigare på kvällen.

Okänt motiv
Vad motivet till mordet är har inte kommenterats av polis eller åklagare. Inte heller har man kommenterat teorin om varför den misstänkte 28-åringen befunnit sig hos den döde 25-åringen.
- Vi känner i nuläget inte till vilken relation den mördade och misstänkte gärningsmannen hade till varandra. Kanske är det något gammalt som blossat upp, säger polisen.
Anledningen till varför polis kom till fastigheten på Ydreforsvägen i Gullringen var att fått en anmälan om att rutan till bostadens ytterdörr krossats och att någon hört "oljud" från bostaden på natten.
När polisen kom till platsen gjorde man upptäckten. Strax innanför ytterdörren låg den person som senare visat sig vara den 25-åring som tillsammans med sin flickvän bott i bostaden.
Flickvännen har sitt arbete i Vimmerby och sov över på sin arbetsplats mordnatten.

Skador
Polisen såg omedelbart att mannen bragts om livet.
- Han hade skador som man inte kan tillfoga sig själv, kommenterar Ulf Karlsson, informationschef vid polisen i Kalmar.
På tidningens fråga om måndagens förhör givit indikation på att det skulle finnas flera inblandade gärningsmän svarar kriminalinspektör Tom Tångsten:
- Jag vill inte kommentera det i nuläget.
Polisens tekniska utredning pågick även på måndagen.
Mordet satte självfallet sina spår hos Gullringenborna. Viss rädsla kunde noteras och ovissheten var stor och överraskande då det under söndagen dök upp den ena polisbilen efter den andra, liksom olika media och nyfikna.
Kanske inte så konstigt då det enligt uppgift är 60 år sedan ett mord inträffade i Gullringen.

Här har polisen fått ett intressant tips i mordutredningen vid brottsplatsen i Gullringen och är på väg till förhör med en av den mördades kamrater. Senare på söndagen greps en misstänkt 28-åring.
Här har polisen fått ett intressant tips i mordutredningen vid brottsplatsen i Gullringen och är på väg till förhör med en av den mördades kamrater. Senare på söndagen greps en misstänkt 28-åring.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om