Mordplats

Tre män från Vimmerby kommun anhölls sent på tisdagseftermiddagen misstänkta för mordet på en 60-årig man i Toverum utanför Vimmerby. Männen misstänks för att tillsammans ha tagit livet av 60-åringen som hittades misshandlad till döds utanför sin bostad tidigt på tisdagsmorgonen. Ingen av männen har gjort några medgivande i de förhör som än så länge hållits med dom.

Den 60-årige mannen hittades mördad utanför sin bostad i ett radhus i Toverum mellan Vimmerby och Västervik tidigt på tisdagsmorgonen. Senare under dagen anhölls tre män, som festat med mannen, misstänkta för mord.

Den 60-årige mannen hittades mördad utanför sin bostad i ett radhus i Toverum mellan Vimmerby och Västervik tidigt på tisdagsmorgonen. Senare under dagen anhölls tre män, som festat med mannen, misstänkta för mord.

Foto:

Vimmerby2008-01-22 12:08

De har alla tre festat tillsammans med den döde mannen under måndagen och de greps i anslutning till mordplatsen i Toverum under tisdagen.
Den döde mannen hittades vid åtta-tiden på tisdagsmorgonen av sin fru. Han låg då bara några meter från bostaden i radhuslängan mitt i byn.
Kvinnan kallade på hjälp och när ambulanspersonal och Polis kom till platsen insåg de att mannen sannolikt bragts om livet.
Området utanför radhuset spärrades av och polisens kriminaltekniker kallades till platsen.

Värdefulla fynd
De undersökningar som gjorts både utanför radhuset och i en lägenhet har givit Polisen värdefulla fynd.
- Jag kan inte gå in på vilken typ av fynd som gjorts, men de är av det slaget att de kommer att bli betydelsefulla längre fram i utredningen, säger Sven-Erik Karlsson, informationschef vid Polisen i Kalmar till vår tidning.

Misshandel
Han vill inte säga hur mannen dödats. Men enligt vad vår tidning erfar har kroppen tydliga spår av misshandel.
Polisen har ännu inte något motiv till mordet.
Mordet har sannolikt skett någon gång under natten till tisdagen.
- Vi vet att det skett någon gång mellan klockan 18 på måndagskvällen och klockan åtta på tisdagsmorgonen, säger Sven-Erik Karlsson.
Hur vet ni det?
- Klockan 18 på måndagskvällen lämnade mannens hustru männens fest.
14 timmar senare hittar honom liggande död utanför bostaden.

Fakta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om