Möte med två författare

Ett femtiotal personer kom till Vimmerby bokhandel när det vankades författarkväll med Carin Hjulström och Elin Olofsson.

Elin Olofsson (sittande till vänster) och Carin Hjulström pratade om sitt skrivande och bjöd en hel del på sig själva. Foto: Roelof Stroetinga

Elin Olofsson (sittande till vänster) och Carin Hjulström pratade om sitt skrivande och bjöd en hel del på sig själva. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2016-06-03 13:30

Elin Olofsson, som är ganska färsk som författare, fick inleda kvällens bokprat. Hon berättade främst om sin tredje roman "Gånglåt”, som handlar om syskonrelationer. Tidigare under dagen hade författarna hunnit med att besöka Astrid Lindgrens Näs och Elin berättade att hon blivit väldigt fascinerad av Astrid Lindgren och hennes syskon och deras relation.

Elin Olofsson är från Jämtland och hennes böcker utspelar sig främst på landsbygden, något som är signifikativt också för Carin Hjulströms författarskap. Carin Hjulström berättade väldigt entusiastiskt om sitt författarskap och tillkomsten av sin första bok "Finns inte på kartan”, som utspelar sig i det lilla fiktiva samhället Brusaryd, som baseras på orten Bruzaholm.

På lokaltidningen

Carin skapade reportern Frida Fors, som i ”Finns inte på kartan” hade till uppgift att fylla lokaltidningen i lilla Brusaryd med minst en helsida material. Inte så lätt alla gånger! Carin berättade om genomslaget boken fick, hur många det var som hörde av sig via brev och telefon. På förlaget undrade de vad de skulle göra med all post! Något som naturligtvis sporrade henne att fortsätta sin karriär som författare.

Nätdejta

Tidigare hade hon jobbat länge inom TV-produktion. Många har säkert sett henne i program som Tv-huset eller Carin 21.30. När Carin jobbade på TV-redaktionen gav hon sig på att nätdejta, efter lite påtryckningar från vänner och kollegor. Något hon underhöll lyssnarna med. Hon berättade om nära hundra dejter med olika män, allt från en kort promenad till längre fikastunder. Dessa dejter och fenomenet att ge sig ut på nätet för att hitta kärleken resulterade i hennes tredje bok om reportern Frida Fors med titeln "Kärlek sökes”.

Kvällens bokprat blev väldigt uppskattat och båda författarna bjöd verkligen på sig själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om