Mötesplats för föräldrar drar igång i kväll

Tänk om dagens föräldrar är de bästa föräldrar som någonsin funnits?
Om inte annat är ju den infallsvinkeln kanske något som kan locka fler till vårens fem mötesplatser för tonårsföräldrar.

Anja Persson leder vårens fem mötesplatser för föräldrar med tonårsbarn. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Anja Persson leder vårens fem mötesplatser för föräldrar med tonårsbarn. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2016-02-16 09:55


- Jag tror på att lyfta det positiva, att dela med sig av det som funkar bra, säger gruppledare Anja Persson, som arbetar som ungdomspedagog på Fabriken.

Ikväll startar "Mötesplats för tonårsföräldrar" på Fabriken i Vimmerby. En del är anmälda, men det finns plats för fler.

- Allra bäst helhet får man om man går alla fem gångerna, men det är inga problem att haka på, eller bara gå på de träffar man vill, säger Anja Persson, som håller i mötena.

Hon träffar dagligen ungdomar som ungdomspedagog på Fabriken. Nu vill hon träffa deras föräldrar, och stärka dem i deras föräldraroll.

- Alla kommuner ska erbjuda föräldrastöd, men uppslutningen från föräldrarna varierar. Det är lätt att det blir ett negativt fokus, när man till exempel pratar om tonåringar och alkohol. Här ska vi istället främja det som föräldrarna gör rätt, det som funkar, de kommer att få chansen att prata och dela med sig av sina bästa tips.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om