Mötet med kunderna lockade Urban tillbaka till handel

"Jag längtade tillbaka till serviceyrket och kundmötet", säger Urban Kennmark om valet att tacka ja till tjänsten som butikschef.

Längtan efter handeln blev tillslut för stor för Urban Kennmark och sedan en dryg månad tillbaka är han ny butikschef på Systembolaget. Ett karriärsbyte från inköpare inom tillverkningsindustrin.

Längtan efter handeln blev tillslut för stor för Urban Kennmark och sedan en dryg månad tillbaka är han ny butikschef på Systembolaget. Ett karriärsbyte från inköpare inom tillverkningsindustrin.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2021-03-29 15:30

Urban Kennmark är ny butikschef på Systembolaget i Vimmerby. Han tillträdde den 1 mars och har hunnit bli lite varm i kläderna.

– Personligen finns det utmaningar i att lära sig om dryck och mat i kombination. Men jag har fantastiskt kunniga kollegor att lära mig utav, så det ska nog gå bra, säger han när vi hörs över telefon.

Urban Kennmark kommer senast från Ljunghälls där han arbetat som inköpare i nästan två år. Ett jobb som lockade hem honom från Göteborg.

– Jag jobbade 27 år på Intersport och senast på huvudkontoret i Göteborg. Sedan fick jag en chans att komma hemåt och slippa pendlandet.

Men suget tillbaka till handeln växte sig starkare och när möjligheten som butikschefs på Systembolaget presenterade sig tvekade han inte.

– Jag längtade tillbaka till serviceyrket och kundmötet. Att träffa kunder tycker jag är väldigt kul och 80-90 procent av tjänsten är ute i butiken, berättar han. 

Rollen som butikschef är att se till att den dagliga driften fungerar. Något som det finns goda förutsättningar för i Vimmerby, menar han.

– Det är en fantastisk personalstyrka. Bra människor med mycket rutin och kunskap. Jag njuter varje dag jag får gå och träffa mina kollegor och lära mig utav dem.

Det är mycket att sätt sig in i inledningsvis men han har ändå hunnit börja navigera sig bland sortimentet och hittat områden han känner sig bekväm att lotsa kunderna i.

– Just nu är det mest öl men jag håller på att lära mig mer om vin också, säger Kennmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!